Вінницькі нацгвардійці здали кров та попросили долучитись усіх небайдужих до донорства, але власним транспортом або пішки

Новини Вінниці / Вінницькі нацгвардійці здали кров та попросили долучитись усіх небайдужих до донорства, але власним транспортом або пішки

Нацгвардійці з військової частини 3008, яка дислокується у Вінниці, здали кров. В місті та Вінницькій області загалом відчуваться дефіцит донорської крові через карантин.

Нацгвардійці з військової частини 3008, яка дислокується у Вінниці, здали кров. В місті Вінниці та Вінницькій області загалом відчуваться дефіцит донорської крові, тож медики просять долучитись до здачі крові усіх небайдужих. Правда, крім вимог медичного характеру, є ще одна - можливість самостійно добратися до обласного центру переливання крові, який знаходиться на вул. Пирогова,48.

Про це йдеться на сайті Вінницької обласної державної адміністрації.

Після здачі крові вінницькі нацгвардійці поділились враженнми та закликали військових з інших частин долучитис до благородної справи.

«Ця кров може врятувати чиєсь життя. Це обов’язок кожної людини, яка може це зробити, якщо ти здоровий. Зараз дуже багато людей, які лежать в лікарнях і потребують плазму, потребують кров, а її немає, вона скінчилася. Треба допомагати одне одному. Впевнений, що нас підтримають й інші військові частини». – цитує сайт Юрія Солнічного, нацгвардійця військової частини 3008.

Агітація за добру справу це добре, але проблема полягає не лише в інформуванні, але й в організації доставки донорів до закладу переливання крові. Наразі вона не вирішується на обласному рівні, тож медики запрошують здати кров тих містян, які живуть поряд або можуть доїхати чи дійти самостійно.

До таких категорій, судячи із всього і відносяться військові та правоохоронці, які здавали кров минулого тижня. Щодо транспорту, то на балансі облради, до якої належить станція переливання крові, є автопарк. Але його не задіяли для того, аби допомогти донорам дістатися до трансфузіологів. 

 

 

Марина Карабай

4 травня, 2020