Вінницькі маршрутники звертатимуться до влади для затвердження нового тарифу на рівні 12 гривень

Новини Вінниці / Вінницькі маршрутники звертатимуться до влади для затвердження нового тарифу на рівні 12 гривень

З 2018 року тариф на перевезення маршрутними таксі у Вінниці не переглядався. Тому місцеві перевізники у готелі «Поділля» вранці 2 лютого зібралися, аби узгоджено визначитися з «новою ціною», яка обумовлена потребами сьогодення, та звертатися до мерії для її затвердження.

Із 2018 року тариф на перевезення маршрутними таксі у Вінниці не переглядався. Тому місцеві перевізники у готелі «Поділля» вранці 2 лютого зібралися, аби узгоджено визначитися з «новою ціною», яка обумовлена потребами сьогодення, та звертатися до мерії для її затвердження.

Нагадаємо, нині вартість проїзду у маршрутному таксі в межах Вінниці коштує 5-6 гривень.

Голова асоціації приватних перевізників «Маршрут» Олександр Гота заявив, що після підрахунку незалежними бухгалтерами собівартості та рентабельності перевезень, вони визначилися, що з пасажирів слід брати 12 гривень за одну поїздку.

«Розуміючи соціальне становище, що людям нелегко, будемо подавати пропозиції до міськради, тому не знаю, скільки буде коштувати проїзд – від 8 до 12 гривень. Ми розуміємо, що 12 гривень – дорого», - зазначив громадський активіст.

Зазначимо, що нині 239 "маршрутних" машин їздить Вінницею, хоча до транспортної реформи їх кількість доходила до п’ятисот.

Для прикладу, у 2021 році вартість проїзду у маршрутках Житомира підняли з 8 до 9 гривень. У Хмельницькому представники влади заявили, що розглядатимуть підвищення ціни до 9-11 гривень, проте майбутній тариф поки ще не озвучують.