Вінницькі фармацевти та лікарі долучились до медоглядів переселенців у сільській місцевості. Ліки хворим роздають безкоштовно

Новини Вінниці / Вінницькі фармацевти та лікарі долучились до медоглядів переселенців у сільській місцевості. Ліки хворим роздають безкоштовно

У Вінницькій області декількома громадськими організаціями започаткована акція щодо медоглядів та досліджень у сільській місцевості пацієнтів – як переселенців, так і місцевих мешканців - міськими лікарями. Медики визначають курс лікування та одразу безкоштовно видають необхідні медикаменти від фармкомпаній, які підтримали такий захід.

На цьому тижні представники ГО «Дух свободи» та «Подільський лікар» відвідали переселенців у с. Багринівці Літинської громади.

На базі місцевого ФАПу, працівники якого допомогли з організаційними питаннями, був організований медичний огляд педіатром, терапевтом і кардіологом. Також «на місці» пацієнтам робили кардіограми та УЗД серця.

Хоча планувалось у першу чергу оглянути переселенців, висококваліфіковані вінницькі спеціалісти не оминули увагою також і місцевих жителів.

Спеціалісти з ГО «Подільський лікар» д.мед.н., професорка Наталія Осовська та сімейна лікарка Наталія Гаджалова аналізували стан відвідувачів, корегували діагноз, давали направлення та рекомендації. Завдяки підтримці фармацевтичних компаній, які долучилися до акції, медики мали можливість безкоштовно надати необхідні для лікування препарати.

Допомога з лікуванням стала можливою завдяки чуйності компаній Berlin-Chemi AG, ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», Корпорації «Артеріум», Orion Corporation тощо. За небайдужість до потреб людей, як переселенців, так і жителів Літинської громади, ініціатори хочуть подякувати Івану Федоровичу Щербичу, який допоміг організувати даний захід.

Важко навіть передати здивування і радість людей, коли окрім рецепту їм одразу видавали дороговартісні ліки. Спочатку навіть не вірили, що таке можливо… Одна дівчинка, років семи, обійняла лікаря і весь час під час спілкування мами з медиком, так стояла, адже відчувала захист.

Олеся Рудницька

13 травня, 2022