Вінницькі екологи розпочали «полювання» на торговців первоцвітами

Новини Вінниці / Вінницькі екологи розпочали «полювання» на торговців первоцвітами

Минулими вихідними вінничани почали у соцмережах постити світлини з першими лісовими квітами. Майже одночасно розпочалась торгівля червонокнижними пролісками. Аби зменшити їх знищення у Держекоінспекції у Вінницькій області намагаються штрафувати тих, хто збирає квіти у лісі для продажу.

Минулими вихідними вінничани почали у соцмережах постити світлини з першими лісовими квітами. Майже одночасно розпочалась торгівля червонокнижними підсніжниками та пролісками. Аби зменшити їх знищення у Держекоінспекції у Вінницькій області намагаються штрафувати тих, хто збирає квіти у лісі для продажу.

Так, як вказують у ДЕІ, спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу на території Вороновицької об'єднаної територіальної громади було виявлено двох громадян, які здійснювали збут об’єктів рослинного світу занесених до Червоної книги України (підсніжник білосніжний).

На порушників було складено протоколи за ч. 2 статті 88-1 КУпАП, матеріали яких направлено на розгляд до судових органів.

Макс Мельник

5 березня, 2021