Вінницькі депутати вибірковими заходами хочуть врегулювати проблему з «карантинним» перевезенням пасажирів по місту

Новини Вінниці / Вінницькі депутати вибірковими заходами хочуть врегулювати проблему з «карантинним» перевезенням пасажирів по місту

Постійна комісія Вінницької міськради з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг на черговому засіданні дала доручення департаменту транспорту навести лад з перевезеннями.

Про це у Facebook написав депутат міськради Віктор Перлов.

А саме від департаменту вимагають забезпечити безперешкодний вихід пасажирів через усі двері. Це має прибрати скупчення людей біля передніх дверей та значно прискорити посадку/висадку. Так вважають автори доручення. Проте вони мабуть давно не їздили у трамваях, тролейбусах чи автобусах. Адже якщо водій відкриє усі двері, щоб пасажири вийшли, то через них зайдуть ті, що чекають на зупинці, але ж вимога – запускати лише через передні двері і стільки, скільки дозволить водій. А так зайдуть стільки, скільки вспіють…

Далі депутати вважають за потрібне забезпечити проїзд школярів незалежно від заповнення вагонів. Довге очікування транспорту є неприпустимим і в холодну пору року несе загрозу для здоров'я дітей. А дорослих, приміром, вагітних, важко хворих, справжніх інвалідів?..

Отже доручення на перший погляд здається трохи недосконалим. Можливо, перш ніж виходити з ініціативою, слід витратити кілька годин на всебічний аналіз проблеми. А люди – ті, які стоять на зупинках радо поділяться враженнями та допоможуть вималювати повну картину.

Олег Верлан

26 жовтня, 2021