Вінницькі депутати не захотіли створювати центр культурних ініціатив, через який можна було б залучити кошти міжнародних донорів на розвиток галузі

Новини Вінниці / Вінницькі депутати не захотіли створювати центр культурних ініціатив, через який можна було б залучити кошти міжнародних донорів на розвиток галузі

Депутати Вінницької облради провалили голосування про створення Вінницького обласного центру культурних ініціатив. В приміщенні «під куполом» про необхідність нового комунального закладу заявляли ще у минулому році. Більше того визначилися із його керівником, ним мав би стати заслужений діяч мистецтв Павло Третьяков.

Депутати Вінницької облради провалили голосування про створення Вінницького обласного центру культурних ініціатив. В приміщенні «під куполом» про необхідність нового комунального закладу заявляли ще у минулому році. Більше того, визначилися із його керівником, ним мав би стати заслужений діяч мистецтв Павло Третьяков.

Згідно статуту, центр зокрема організовуватиме фестивалі, мистецькі проекти, виставки та конкурси, міжнародні та регіональні конференції, семінари, форуми, воркшопи, проводитиме урочисті заходи з відзначення державних свят на обласному рівні. Також планувалося, що він займатиметься організацією творчих проектів спільно з містами та районами Вінницької області й інших країн, між якими існують угоди про співпрацю. Крім того, новий комунальний заклад прийматиме участь у грантових проектах з питань розвитку культури; сприяння залученню інвестицій у культурну сферу області.

«Прийняття цього рішення обумовлено необхідністю підвищити ефективність нашої роботи в частині використання бюджетних коштів, а також можливістю залучення додаткових фінансових ресурсів, для того, щоб мати змогу залучати грантові кошти, які використовуються в галузі культури», - сказав голова обласної адміністрації Валерій Коровій.

Однак, під час сесії лише 31 депутат проголосував «за» новий комунальний. Тож Вінницький обласний центр культурних ініціатив поки що залишається проектом рішення облради.

Нагадаємо, Бершадський медичний коледж під загрозою закриття, депутати відмовилися його реорганізовувати.