Вінницькі боксери привезли з Чемпіонату України одну золоту та три срібні медалі

Новини Вінниці / Вінницькі боксери привезли з Чемпіонату України одну золоту та три срібні медалі

України з боксу серед молоді, який нещодавно завершився в Хмельницькому. В командному заліку вінничани стали третіми, поступившись визнаним фаворитам українського рингу – боксерам з Харкова та одеситам. Зазначимо тренером збірної, яка представляла команду на загальноукраїнських змаганнях був Андрій Гончар.

На чемпіонаті України з боксу серед молоді, який нещодавно завершився в Хмельницькому, в командному заліку вінничани стали третіми, поступившись визнаним фаворитам українського рингу – боксерам з Харкова та одеситам. Зазначимо, тренером збірної, яка представляла команду на загальноукраїнських змаганнях, був Андрій Гончар.

Золото вінничанин Геннадій Масленніков виборов у категорії Light - до 60 кг. Його особистий тренер Роман Вакалюк зазначає, що результатом свого вихованця задоволений, а найбільше тим, що хлопець потрапляє в збірну, яка представлятиме Україну на міжнародних змаганнях - Чемпіонаті Європи серед молоді в Чорногорії.

«Геннадій Масленніков провів чотири поєдинки, першим його суперником був боксер із Закарпаття,  другий та третій бої юнак виграв у спортсменів із Дніпра та Запоріжжя. В останньому бою йому довелося змагатися із львів‘янином», - розповідає тренер.

Геннадій Масленніков зазначає, що найскладнішим був саме останній бій, і це не дивно, адже суперником Геннадія Масленнікова був чемпіон України серед молоді 2019 року Данило Заморило. До речі, про хлопця пишуть, що він виправдовує своє прізвище – виснажує суперника. В минулому році Геннадій поступився Данилу, а в цьому взяв реванш і отримав золоту медаль за перемогу.

Срібло на чемпіонаті виграли Ілля Суслов (у категорії Bantam, до 56 кг), Володимир Селецький (у категорії Welter до 69 кг) та Володимир Кушнір (у категорії Heavy до 91 кг).

Важковаговик Володимир Кушнір вихованець  ДЮСШ, його особистий тренер Сергій Журавський.

Геннадій Масленніков, Володимир Селецький та Ілля Суслов займаються у Школі вищої спортивної майстерності ШВСМ. Звичайно, хлопці завдячують своїй перемозі особистим тренерам - Роману Вакалюку, Дмитру Терещуку, Андрій Гончаруку та Миколі Маньківському.

Зазначимо, що вінницькі боксери вже готуються до двотижневих зборів у Ворохті, де тренуватиметься українська збірна, а потім кілька днів проведуть на Олімпійській базі в Конча Заспі. А далі в Чорногорію на чемпіонат Європи, який заплановано на 11-21 листопада.

Марина Карабай

13 жовтня, 2020