Вінницькі активісти розпочали полювання на російських тролів і ботів, які заполонили мережевий простір

Новини Вінниці / Вінницькі активісти розпочали полювання на російських тролів і ботів, які заполонили мережевий простір

Попри визначеність або невизначеність вінничан із політичними уподобаннями, крім телебачення, друкованих та інтернет-видань, доволі потужним на світогляд людей виглядає тиск соціальних мереж. Дописи вінничан періодично коментують так звані тролі і боти. Їх сторінки відрізняються мінімумом інформації про власника акаунта. Так от, вінницькі активісти закликають усіх доєднатися до вираховування «працівників фабрики тролів».

Попри визначеність або невизначеність вінничан із політичними уподобаннями, крім телебачення, друкованих і інтернет-видань, доволі потужним на світогляд людей виглядає тиск соціальних мереж. Дописи вінничан періодично коментують так звані тролі і боти. Їх сторінки відрізняються мінімумом інформації про власника акаунта. Так от, вінницькі активісти закликають усіх доєднатися до вираховування «працівників фабрики тролів».

Незабаром другий тур президентських виборів. Топ-тема превалює у стрічці більшості користувачів соцмереж. Останнім часом почастішали факти виявлення вінничанами засилля так званих ботів. Переважно вони підтримують одного з кандидатів у президенти та не завжди розуміють українську мову. Принаймні так стверджує вінницька студентка Олена Танадійчук. У групі «Вінниця за ПП» вона закликала однодумців і активних українців виявляти фейкові акаунти, зазначаючи, що є припущення, що модерують ними російські фахівці.

Звісно, така позиція може викликати зауваження про те, що останні соціологічні дослідження показують, що саме за В. Зеленського проголосує більшість виборців. Тому і реальних його прихильників у соцмережах може бути багато. Беззаперечно, маючи високі рейтинги кандидат розраховує на активність своєї команди.

У групі «Зе команда - Вінниця» вчора, 15 квітня, закликали прихильників кандидата зробити спільне фото на фоні відповідної символіки, а 16-го виклали світлини, де чітко видна кількість активістів місцевого осередку.

Судячи з можливостей нечисленного осередку, важко уявити, що вінницькі активісти, які кажуть про ботів і тролей, помиляються. Про виявлені факти залучення громадян Росії читайте згодом... 

Олег Верлан

16 квітня, 2019