Вінницька поліція затримала підозрюваних у пограбуванні зі зброєю

Новини Вінниці / Вінницька поліція затримала підозрюваних у пограбуванні зі зброєю

Вінницькі правоохоронці затримали «дует» рецидивістів, які підозрюються у озброєному пограбуванні людини. Вийти на слід злочинців поліція допомогли опис зовнішності, камери відеонагляду та спроба позбутися відібраного у вінничанина золотого ланцюжка.

Вінницькі правоохоронці затримали «дует» рецидивістів, які підозрюються у озброєному пограбуванні людини. Вийти на слід злочинців поліції допомогли опис зовнішності, камери відеонагляду та спроба позбутися відібраного у вінничанина золотого ланцюжка.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, злочин стався 16 червня в обласному центрі на вулиці Олега Антонова. У 53-річного вінничанина відібрали золотий ланцюжок. Зловмисників затримали під час реалізації прикраси.

Зловмисники віком 41 та 42 роки раніше притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Під час обшуку помешкання в одного з них правоохоронці знайшли пістолет та 8 набоїв до нього. Також слідчі вилучили у чоловіка речовину, схожу на марихуану. Наразі у поліції з’ясовують походження та мету зберігання вилученої зброї. Слідчі перевіряють затриманих на причетність до інших злочинів. Наразі їх тримають в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчим відділенням поліції розслідуються кримінальні провадження за ч.2 ст. 186 (грабіж), ч.1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. За вчинення пограбування зловмисниками загрожує до 6 років позбавлення волі. Незаконне зберігання зброї та боєприпасів карається позбавленням волі до 7 років.

Макс Мельник

18 червня, 2020