Вінницька поліція затримала громадянина Білорусі, який спеціалізувався на крадіжках у фітнес-клубах

Новини Вінниці / Вінницька поліція затримала громадянина Білорусі, який спеціалізувався на крадіжках у фітнес-клубах

Різні «щипачі», які промишляють по громадському транспорті та на ринках, є дрібнотою у порівнянні з їхнім «колегою», який спеціалізувався на аналогічних злочинах, але у закладах, де клієнти заможніші. Так, лише у одного з вінничан він поцупив з камери схову у місцевому фітнес-центрі кошти, за які можна придбати беушну автівку.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, до поліції звернувся 31- річний вінничанин, в якого під час тренування у фітнес-центрі з камери схову невідомий викрав 3 000 доларів, 1 000 євро та 45 000 гривень.

Переглянувши відео з камери спостереження, встановленої у приміщенні спортивного клубу, поліцейські оперативним шляхом встановили особу, причетну до вчинення крадіжки. Ним виявився 32–річний громадянин Республіки Білорусь, який тимчасово проживав в Одесі зі своєю співмешканкою.

Коли орієнтування на розшук зловмисника працівники поліції надали всім регіональним підрозділам поліції, то з’ясувалось, що київські правоохоронці теж розшукують цього чолвоіка за вчинення аналогічного злочину у столиці.

В ході проведення розшукових заходів оперативники 21 листопада затримали зловмисника за місцем проживання в Одесі.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 (крадіжка) КК України, що передбачає до 6 років позбавлення волі. Чоловікові оголошено про підозру. Його передали київським колегам для подальшого розслідування кримінальних проваджень.

Макс Мельник

23 листопада, 2021