Вінницька поліція затримала чоловіка, який відібрав у пенсіонера заощадження на будівництво храму

Новини Вінниці / Вінницька поліція затримала чоловіка, який відібрав у пенсіонера заощадження на будівництво храму

На Вінниччині наприкінці лютого зловмисник пограбував пенсіонера, який зібрав гроші на побудову храму та ніс їх священику. Затримали підозрюваного 14 квітня у Києві. Як з’ясувалося, у його «доробку» є й інші злочини. «Візитівкою» чоловіка було те, що він жертвам завжди представлявся співробітником різних державних органів…

На Вінниччині наприкінці лютого було пограбовано пенсіонера, який зібрав гроші на побудову храму та ніс їх священику. Затримали підозрюваного 14 квітня у Києві. Як з’ясувалося, у його «доробку» є й інші злочини. «Візитівкою» чоловіка було те, що він жертвам завжди представлявся співробітником різних державних органів…   

Як зазначають у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, розшукувати зловмисника через те, що він пограбував 72–річного жителя Жмеринського району.

Коли пенсіонер пішки добирався до храму, поруч з ним зупинилася автівка. Водій назвався прикордонником та наказав показати, що літня людина несе в сумці. А потім зловмисник відштовхнув дідуся, вирвав сумку та дістав гаманець, у якому були гроші. 

Зловмисник забрав у літнього чоловіка понад 66 тисяч гривень та 200 доларів. Крім того, нападник силою відібрав у пенсіонера два мобільних телефони і поїхав.

Через якийсь час пенсіонер дістався населеного пункту та повідомив поліцію про напад та пояснив, що викрадені гроші він декілька років складав, щоб допомогти відбудувати храм. Зібрані кошти він хотів передати священику.

Після проведення низки оперативних та слідчих заходів поліцейські встановили особу підозрюваного, а 14 квітня вінницькі оперативники спільно з бійцями КОРДу затримали зловмисника в Києві. Ним виявився 34-річний житель Піщанської громади.

У ході слідства було встановлено, що затриманий причетний до ще одного злочину. Він на значну суму ошукав літню мешканку Могилева–Подільського. Зателефонувавши до пенсіонерки, зловмисник представився поліцейським і повідомив, що її онук вчинив ДТП, у якому загинула жінка.

Для вирішення питання щодо непритягнення родича до відповідальності запропонував заплатити 130 тисяч гривень. Пенсіонерка зібрала названу кошти та віддала їх «правоохоронцю», який прийшов до неї додому. Коли з’ясувалось, що з онуком усе добре, аварії не було, потерпіла звернулась до поліції.

Наразі поліція перевіряє затриманого на причетність до інших аналогічних злочинів.

Суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці без права внесення застави.

Правопорушнику оголошено про підозру за вчинення злочинів передбачених ч.2 ст.190 (шахрайство) та ч.2 ст. 186 (грабіж) КК України. Затриманому загрожує покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.