Вінницька поліція закрила справу про побиття місцевого волонтера

Новини Вінниці / Вінницька поліція закрила справу про побиття місцевого волонтера

У поліції закрито справу щодо побиття вінничанина Костянтина Фєдосова, волонтера БФ «Архангел». Слідчі не вбачають у діях нападників склад злочину. Про це у Facebook написав його колега по фонду Олександр Дмитрієв.

У поліції закрито справу щодо побиття вінничанина Костянтина Фєдосова, волонтера БФ «Архангел». Слідчі не вбачають у діях нападників складу злочину. Про це у Facebook написав його колега по фонду Олександр Дмитрієв.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав, що вранці 24 вересня 2018-го у мікрорайоні Тяжилів біля зупинки «вул Лугова» було скоєно напад на волонтера БФ «Архангел» Костянтина Фєдосова. Тоді ж очільник фонду Олександр Дмитрієв вказав, що Костю госпіталізовано до лікарні швидкої допомоги із попереднім діагнозом «струс мозку».

Нападників постраждалий впізнав – це жителі одного з приміських сіл, де мешкає його родина з дітьми. Били його двоє, а третій знімав побиття на відео. Костянтин напад пов’язував з активною громадською позицією у селі. Через півтора року кримінальне провадження щодо цього інциденту закрито.  

«Отримав сьогодні відповідь від головного управління поліції у Вінницькій області, - написав у мережі О. Дмитрієв 21 лютого. - Слідчий закрив справу з побиття волонтера БФ «Архангел» Костянтина Фєдосова за статтею 284, за відсутності складу злочину. Виявляється, бити людину, знімаючи то на відео, в результаті чого людина пролежала зі струсом мозку в лікарні, то не злочин. У нас немає слідчих, немає прокуратури, я аргументовано то стверджую. Є купа людей які живуть за наш рахунок і все. Встановити справедливість можете тільки ви самі, пам'ятаючи що в нас немає слідчих, немає прокуратури».

У коментарі до допису друга Костянтин Фєдосов додав, що «жодне клопотання до слідчого не було виконано у повному обсязі, не допитані усі свідки, у тому числі моя дитина, яку зловили під школою, шарпали та казали передати татові, що йому пі...», а це відбулося за 4 дні до нападу.

«Пасивність слідчого до всебічного, а не вибіркового слідчого процесу, або його навмисні дії, або бездіяльність не дало результату кваліфікувати справу про напад групою осіб за попередньою домовленістю. Вимушений звертатись до прокуратури Вінницької області», - підвів риску К.Фєдосов.

Олег Верлан

25 лютого, 2020