Вінницька поліція розшукала двох юних «утікачок» у різних регіонах

Новини Вінниці / Вінницька поліція розшукала двох юних «утікачок» у різних регіонах

Дві юні дівчини з Вінниччини несподівано зникли з дому. Оскільки вони є неповнолітніми, а рідні не могли зв’язатися з «утікачками» до пошуків залучалася поліція. Знайшли мандрівниць у Житомирській області та Дніпрі.

На минулому тижні NaПарижі писав про несподіване зникнення двох дівчат. 16-річна мешканка села Писарівка Вінницького району 7 листопада пішла з дому у невідомому напрямку  і на зв'язок з рідними не виходила. Родичі звернулися по допомогу до поліції 12 листопада.

Як повідомляють у відділі комунікації Вінницької області, правоохоронці з’ясували, що дівчина може перебувати у місті Дніпрі у свого друга. Там її розшукали вже наступного дня і повернули додому. 

А 14-річну жительку селища Дашів Гайсинського району поліцейські знайшли на території Житомирської області, куди дівчинка приїхала в гості до родичів своєї подружки.

«Утікачка» зникла 8 листопада. Про свою подорож вона не повідомила  бабусю, яка опікувалася нею, поки мама дівчинки була на заробітках за кордоном.

З обома дівчатами ювенальні поліцейські провели профілактичні бесіди та пояснили, які загрози їх можуть підстерігати у пошуках самостійного життя. Поліцейські вивчають причини, що призвели до такої поведінки неповнолітніх, для уникнення подібних ситуацій надалі.

За 10 місяців цього року поліцейські Вінниччини розшукали 400 зниклих дітей, протиправних дій щодо них вчинено не було.

Макс Мельник

15 листопада, 2021