Вінницька ОДА передумала: в області має бути п'ять об'єднаних районів

Новини Вінниці / Вінницька ОДА передумала: в області має бути п'ять об'єднаних районів

Ще тижнем раніше голова Вінницької ОДА Владислав Скальський заявляв, що в області найдоцільніше, на його думку, буде створити три об'єднаних райони. Їх центрами пропонувалось зробити Вінницю, Гайсин та Могилів-Подільський. Але вже 2 червня після низки протестних заяв від представників самоврядування та громадськості відбулось онлайн засідання обласної робочої групи під головуванням В.Скальського.

Ще тижнем раніше голова Вінницької ОДА Владислав Скальський заявляв, що в області найдоцільніше, на його думку, буде створити три об'єднаних райони. Їх центрами пропонувалось зробити Вінницю, Гайсин та Могилів-Подільський. Але вже 2 червня після низки "протестних" заяв від представників самоврядування та громадськості відбулось онлайн засідання обласної робочої групи під головуванням В.Скальського.

Схоже, голові ОДА не вдалося переконати робочу групу, або ж робоча група переконала В.Скальського. Адже, зрештою, остаточним рішенням, яке пропонуватиметься на затвердження Кабміну, буде - п'ять районів.

"За підсумками проведеної фахової дискусії робоча група розглянула варіанти щодо утворення адміністративно-територіального устрою районного рівня і узгодила єдиний варіант – 5 об’єднаних районів. А саме: Вінницький, Гайсинський, Тульчинський, Могилів-Подільський та Північний. Найбільшу дискусію викликав центр саме Північного району – м. Хмільник, м. Козятин чи м. Калинівка. Всі пропозиції будуть подані на розгляд Кабінету Міністрів України, який і затвердить остаточний поділ районного рівня в області", - йдеться у повідомленні пресслужби ОДА.

Сергій Маламура

3 червня, 2020