Вінницька «Нива» в Одесі переграла «Реал Фарму»

Новини Вінниці / Вінницька «Нива» в Одесі переграла «Реал Фарму»

У поєдинку, який називали центральним туру у Другій лізі, вінницьку «Ниву» приймали одеська «Реал Фарма». Злива голів виявила переможців – гості здобули першу перемогу у весняній частині чемпіонату – 2:3.

Як повідомляє пресслужба «Ниви», до початку матчу вінничани займали п’яте місце у турнірній таблиці, господарі – друге, хоча розділяло команди лише одне очко. У попередньому турі «Нива» вдома не втримала перемогу над прямим конкурентами – «Чайкою» (3:3 в підсумку), а одесити на своєму полі пропустили від лідера чотири м’ячі без відповіді.

Вперше за «Ниву» дебютував бразилець Гільєрме, запрошений із литовського «Мар’ямполь-Сіті». Він вийшов у стартовому складі в центрі захисту.

У «Реал Фармі» на поле поруч вийшли батько і син Лиховидови, таким чином, знову оновився та збільшився рекорд чемпіонатів України для найбільш вікового футболіста. Микола Іванович у цей сонячний день зіграв у віці 57 років, 2 місяці, 21 день. Якщо раніше М.Лиховидов замінювався до 15-ї, 30-ї хвилини, то тепер почав грати цілі тайми – вже в перерві замість нього вийшов Тимошевський.

З перших хвилин вінничани пішли вперед і невдовзі почали створювати моменти. Найнебезпечніший із них – прямий штрафний від граючого президента Артура Загорулька, який не без труднощів парирував Стародубець. Через кілька хвилин уже Страшкевич із «точки Шевченка» ледь-ледь не закрутив м’яча в дальню дев’ятку. А пізніше одеський голкіпер ще й справився з прицільним ударом екс-півзахисника «Металіста 1925» Кольцова. Це все – за першу третину гри.

Проте перший гол вийшов максимально нелогічним – не за перебігом подій на полі, а за конкретною ігровою ситуацією. Йшла пересічна верхова боротьба, захисник одеситів Ладика намагався заспокоїти гру пасом, але Артур Загорулько вискочив у нього з-за спини та реалізував вихід один на один із воротарем – 0:1. Восьмий гол у чемпіонаті для граючого президента – він тепер другий у «живій» таблиці бомбардирів.

Міг виправлятися відразу після перерви Ладика, проте після одного зі стандартів пробив туди, де чергував воротар вінничан Коваленко. А у відповідь «Нива» подвоїла перевагу в наступній же атаці. На своїй половині поля гості перекатували м’яча, аж поки Борячук не запустив довгий пас на хід Загорульку. Президент прийняв м’яча на груди й правою пробив повз воротаря – 0:2. А ось і дев’ятий гол – до Сомова в таблиці бомбардирів всього одне влучання.

Загорулько зрівнявся з грізним нападником «Ниви» (Бузова) вже невдовзі, після пересічного ауту від Швеця, Артур пішов на чотирьох суперників і, як у слаломі, вирвався на воротаря. Далі легкий пинок м’яча ногою – і 0:3. Десятий гол в актив граючого президента.

Лише після цього «Реал Фарма» зміг напрацювати на «гол престижу». Дмитрієв заробив штрафний на лівому фланзі, Лиховидов-молодший подав, а Гранчар у стрибку підправив м’яча головою, скориставшись невдалою грою опікунів і не прорахованим виходом голкіпера – 1:3. Другий гол у чемпіонаті, Вадим не забивав з осені. А ще через кілька хвилин вінничани влаштували перепасовку на своїй половині поля, Барсуков легко перехопив, вибіг на воротаря й правою ногою пустив м’яча над ним – 2:3. Для Сергія це шостий гол у першості.

Один тільки Швець ще разів три міг забивати в ворота одеситів, але й цього вистачило вінницькій «Ниві» для перемоги.

Таким чином, вінничани з 22 очками перемістились на третє місце у турнірній таблиці. Таку ж кількість має «Чайка». Лідер – «Нива» (Бузова, Київщина) має в активі 30 балів.

Макс Мельник

17 квітня, 2023