Вінницька міськрада передала субвенцію обласному бюджету. Депутати облради мають якнайшвидше зібратись, щоб віддати кошти «Вінницяоблводоканалу», інакше за борги підприємству знову погрожуватимуть знеструмленням

Новини Вінниці / Вінницька міськрада передала субвенцію обласному бюджету. Депутати облради мають якнайшвидше зібратись, щоб віддати кошти «Вінницяоблводоканалу», інакше за борги підприємству знову погрожуватимуть знеструмленням

На черговій сесії Вінницької міськради 1 листопада депутати схвалили виділення 7,7 млн грн на погашення заборгованості перед енергетиками КП «Вінницяоблводоканал». Гроші до «хронічного боржника» надійдуть двома шляхами. Один з них передбачає певні бюрократичні процедури…

На черговій сесії Вінницької міськради 1 листопада депутати схвалили виділення 7,7 млн грн на погашення заборгованості перед енергетиками КП «Вінницяоблводоканал». Гроші до «хронічного боржника» надійдуть двома шляхами. Один з них передбачає певні бюрократичні процедури…

Під час сесії депутати затвердили два рішення, які стосуються виділення коштів на погашення боргів за електроенергію КП «Вінницяоблводоканал». Міська влада демонструє, що виконує попередні домовленості стосовно допомоги комунальникам, які умовно можна назвати «формулою Поліщука», гендиректора «Вінницяобленерго» - автора схеми розрахунків, які необхідні аби енергетики не знеструмили підприємство.

«Ми виділяємо кошти для ліквідації заборгованості облводоканалу перед енергетиками. На сьогодні важливо, щоб обласна рада теж прийняла швидко два рішення: зокрема щодо направлення ресурсу, який ми передаємо обласному бюджету, на покриття касового розриву водоканалу», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Це перше питання. Наразі – до кінця п’ятниці - в облраді не оголошували про позачергову сесію. Нібито цим питанням займуться з 4 листопада.

«Друге – це реакція на рішення міської ради щодо передачі облводоканалу в комунальну власність міста, - пояснив мер. - Я наголошую на тому, що для нас це важливе питання, і ми повинні прийняти підприємство у власність: провести відповідний аудит, інвентаризацію. Якщо буде необхідність, то ухвалити відповідні кадрові рішення. Також визначити стратегію даного комунального підприємства і суттєво вплинути на покращення надання послуг якості питної води та виконати врешті реконструкцію очисних споруд».

По суті. Ухваленими міською радою змінами до бюджету громади 5,2 млн грн спрямовується на КП «Вінницяміськтеплоенерого» для оплати зобов’язань перед КП «Вінницяоблводоканал» за договором відступлення права вимоги з різниці в тарифах.

Ще одним рішенням сесії виділено цільову субвенцію обласному бюджету у розмірі 2,5 млн грн на ліквідацію касового розриву облводоканалу для розрахунків з ТОВ «Енера Вінниця» за постачання електричної енергії. Щоб передати ці кошти «Вінницяоблводоканалу» необхідно «позачергово» і швидко зібрати в сесійній залі обласних депутатів.