Вінницька компанія постачатиме для ЗСУ мобільні сонячні станції

Новини Вінниці / Вінницька компанія постачатиме для ЗСУ мобільні сонячні станції

Українська група компаній KNESS, потужності якої розташовані у Вінниці, втілила черговий енергетичний проєкт, який підтримує наших військових у лавах ЗСУ.

«Сьогодні продемонстрували автономну мобільну сонячну станцію на колісній базі, за рахунок якої одночасно можна заживити кілька споживачів загальною потужністю до 3 кВт. Тобто до цієї станції спокійно можна підключати праску, мобільний телефон, електрочайник, холодильник, кондиціонер, або спеціалізовані електроприлади, як от, наприклад, радіостанція», - пояснив заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний.

Такої установки може вистачити на добу, за умови ощадливого використання. Цілодобово вона може працювати з потужністю 200-300 Вт - і це без урахування підзарядки від сонця. Процес роботи, до речі, безперервний - інвертор виконує функцію змішування електроенергії, тому одночасно може давати заряд на акумулятори і якщо є надлишкова потужність від сонця, живити прилади.

Інвертор може заряджатися за потреби від дизельного генератора і від загальної мережі якщо є така можливість. Але основною перевагою є те, що установка працює абсолютно безшумно, що дуже важливо в польових умовах.

«Мобільна сонячна станція може працювати при мінімальному сонячному випромінюванні (в хмарний день чи в легкому затінені). Слід також зазначити, що вона абсолютно мобільна та не потребує додаткового обслуговування - все розраховано на те, щоб працювати статично: сонце світить зверху - батареї заряджаються - електроенергія йде. Треба лише увімкнути перемикач, щоб все запрацювало», - зазначив посадовець.

Наразі фахівці опрацьовують зворотній зв'язок від користувачів та оптимізують характеристики установки під потреби.

З перших днів війни KNESS Group відрізняється від більшості сучасних підприємств. Компанія допомагає не лише ЗСУ, а й цивільному населенню. Окрім двох версій мобільної сонячної станції для наших захисників, фахівці комплексно відновили кілька бомбосховищ, модернізували системи автономного енергопостачання для усіх муніципальних лікарень в місті Вінниці, відремонтували з відновленням електроживлення та освітлення, складські, адміністративні приміщення хабів, логістичні центри для гуманітарних потреб, інші об'єкти – загальною площею більше 3 тис. м2, зокрема долучилися до швидкого відновлення складських приміщень, які нам дозволили розміщувати різноманітний товар та обладнання релокованих підприємств.

Олеся Рудницька

28 червня, 2022