Вінницька єврейська школа постраждала від хуліганів

Новини Вінниці / Вінницька єврейська школа постраждала від хуліганів

У Вінниці приватна єврейська школа "Ор Менахем", яка знаходиться на вулиці Маяковського, відтепер перебуває під цілодобовою охороною. Посилити заходи безпеки у навчальному закладі виріши після того, як тут "погосподарювали" вандали.

У Вінниці приватна єврейська школа "Ор Менахем", яка знаходиться на вулиці Маяковського відтепер перебуває під цілодобовою охороною. Посилити заходи безпеки у навчальному закладі виріши після того, як тут "погосподарювали" вандали.

У школі під час уроків порядок забезпечуватиме охорона міста, після 16.00 в навчальному закладі працюватиме приватна охорона.

В єврейській громаді переконанні, що це побутове хуліганство. Адже із навчального закладу нічого не вкрали, провокаційних надписів зловмисники теж не зробили. Вандали побили кілька ліхтарів, та ударами пошкодили стіни школи. Президент благодійного фонду "ШОМРЕЙ ЦЕДЕК", представник Головного Рабіна Вінниці та Вінницької області Даніель Ерліх зазначає, що під "гарячу руку" хуліганів їх навчальний заклад потрапляє не вперше.

"Тут є і наша вина, тому що охорони не було. Школа знаходиться на Старому місті, розташована на великій території, де доволі  часто збирається молодь. А молодь у нас різна, і нерідко ми знаходили пляшки від пива та спиртних напоїв. Ні в якому разі ми не пов'язуємо це із нашою позицією  щодо пам’ятника Петлюрі. Таке могло б статися, якби там була мусульманська чи християнська школи", - зазначив Даніель Ерліх.

Катерина Горбатюк

Антон Булгаков

2 листопада, 2017