Вінницька блогерка, відома як «Кучерява фермерка», планує створити екопоселення

Новини Вінниці / Вінницька блогерка, відома як «Кучерява фермерка», планує створити екопоселення

Катерина Олійник, яка вирощує і продає перець під брендом «Кучерява фермерка», а про свої успіхи ділиться з фолловерами в Instagram, планує створити екопоселення у селі Клекотина Мурафської громади Вінницької області.

Під час прямого ефіру в Instagram AgroPortal.ua молода жінка розповіла, що «більшість населення в селі займається сільським господарством: рослинництвом або тваринництвом, або працюють на когось, хто має більше землі». Але, на її погляд, сучасні реалії дають набагато більше можливостей. Кордон між продавцем і клієнтом стирається - достатньо взяти в руки смартфон.

«Я хочу створити екопоселення. Маю зараз багато запитів. Всі хочуть приїхати в гості, подивитися, як росте перець, і пожити на березі річки, - зазначає Катерина. - Планую на наступний сезон привести в порядок свою ділянку і створити там кемп, щоб можна було розкинути намети»…

Катерина Олійник — фермерка з Вінниччини. Багато хто знає її як «Кучеряву фермерку» — саме так вона позиціонує себе в Instagram. У 26 років Катерина залишила місто, вчителювання та повернулася до рідного села. Зараз вона разом із чоловіком вирощує на 40 сотках у Клекотині перець — довгий, квадратний, а віднедавна ще й мексиканський.

Перший кемп фермерка планує відкрити на свято Івана Купала - з Водяним, купанням, плетінням вінків.

«Це буде містично-фантазійна можливість познайомитися з природою і відчути її», - каже жінка.

Більш того, блогерка запевняє, що багато хто з її аудиторії має бажання залишити місто і переїхати жити в село, щоб відчувати більше свободи.

Олеся Рудницька

17 жовтня, 2021