Вінницю прикрасять 85 кущами ялівця. Перші розмістили на площі Гагаріна

Новини Вінниці / Вінницю прикрасять 85 кущами ялівця. Перші розмістили на площі Гагаріна

Хоча ялівець не є ендемічною культурою для Поділля, проте окремі сорти рослини чудово адаптуються до сурових буднів міського середовища у наших широтах. «Піонерів» вже 14 квітня помістили на площу Гагаріна.

Хоча ялівець не є ендемічною культурою для Поділля, проте окремі сорти рослини чудово адаптуються до суворих буднів міського середовища у наших широтах. «Піонерів» вже 14 квітня помістили на площу Гагаріна.   

У КП «Вінницязеленбуд» розпочали прикрашати міський простір декоративними зеленими насадженнями. Сьогодні працівники комунального підприємства на площі Гагаріна розмістили 25 кущів ялівцю сорту «Блю Арроу». 

Чому саме цей сорт? Він не вибагливий у догляді і стійкий до різних погодних умов і загазованості, тому досить добре адаптується у міському середовищі. Працівники КП «Вінницязелебуд» висаджують рослини понад 1,5 м висотою.

«У планах розмітити ще 60 таких корзин у різних частинах міста. Наші працівники протягом усього теплого періоду будуть їх доглядати та підживлювати. В подальшому ми будемо продовжувати прикрашати вулиці нашого міста зеленню та квітами», - пояснила заступниця директора підприємства з агротехнічних питань Тетяна Прибиш.

Олеся Рудницька

14 квітня, 2021