«Вінницяоблводоканал» пояснив причину «брудної води» у кранах містян

Новини Вінниці / «Вінницяоблводоканал» пояснив причину «брудної води» у кранах містян

У двох мікрорайонах Вінниці споживачі скаржаться на те, що з крану тече брудна вода. Мова навіть не про смак, а колір… Причину неподобства постачальник пов’язує з трубами і «технічною неприємністю». Саме через їхній стан, вода «забарвлена» на «Поділлі» та «Свердловському» масиві.

Про це повідомляє КП «Вінницяоблводоканал».

«Без паніки. В Південному Бузі та в наших резервуарах чистої води все спокійно. Проблема не в воді. Проблема в трубах. Сьогодні наш підрядник ТОВ КСМ ГРУП виконував планові роботи по переврізці на дюкерному переході через р. Південний Буг, і в процесі сталася непередбачувана технічна неприємність, яка призвела до того, що у мешканців вищевказаних мікрорайонів з-під крану потекла брудна вода», - йдеться у повідомленні.

На підприємстві констатують, що «вінничани злякалися і забили на сполох, а «Вінницяоблводоканал» вже відреагував». Наразі вже промиває мережі.

«Процес промивки мереж може зайняти не менше двох годин. Трішечки терпіння і ми все виправимо - перепрошуємо за тимчасові незручності! Наголошуємо, явище тимчасове і не пов‘язане з якістю самої води», - вказують на підприємстві.

Сподіваємось, що промивка буде не коштом споживачів, адже технічна несправність виникла з вини приватного підрядника. Тож саме він має компенсувати додаткові витрати води.

Макс Мельник

6 лютого, 2023