«Вінницягаз» незаконно нараховував споживачам додаткові обсяги газу, за що може бути оштрафованим на 850 тис. грн

Новини Вінниці / «Вінницягаз» незаконно нараховував споживачам додаткові обсяги газу, за що може бути оштрафованим на 850 тис. грн

Перевірки трьох облгазів, в тому числі і «Вінницягаз», а також «Волиньгаз», «Київоблгаз» підтвердили незаконність додаткових нарахувань обсягів газу побутовим споживачам із використанням коефіцієнтів. Про це повідомляє Нафтогаз України на сторінці у Facebook .

Перевірки трьох облгазів, в тому числі і «Вінницягаз», а також «Волиньгаз» і «Київоблгаз», підтвердили незаконність додаткових нарахувань обсягів газу побутовим споживачам із використанням коефіцієнтів. Про це повідомляє Нафтогаз України на сторінці у Facebook .

За інформацією компанії, 22 березня має відбутися засідання Національної комісії з регулювання ринку енергетики та комунальних послуг, на якому можливо буде прийнято рішення про накладання штрафних санкцій для порушників-облгазів. Компанії хочуть зобов'язати провести перерахунок для всіх побутових споживачів. На порушників може очікувати максимальний штраф у розмірі 850 тис. грн.

У Нафтогазі прогнозують, що облгази звернуться з позовом до суду на рішення НКРЕКП про накладення штрафу та припис провести перерахунки.

Раніше NaПарижі повідомляв, що голова Вінницької ОДА Валерій Коровій звернувся до населення із закликом платити лише за використаний газ, виключно по лічильнику та діючому тарифу, який встановлено на сьогоднішній день, та ігнорувати донарахування.

Нагадаємо, в Україні з початку березня почали перевіряти операторів газорозподільних мереж через завищені платіжки на газ для споживачів. Серед облгазів, до яких мали навідатися ревізори і ПАТ «Вінницягаз».

,

 

 

Саша Григоровська

21 березня, 2019