Вінниця вшановує пам'ять загиблого воїна Андрія Липовецького

Новини Вінниці / Вінниця вшановує пам'ять загиблого воїна Андрія Липовецького

Сьогодні, 6 березня, місто Вінниця проводить прощання з воїном Андрієм Липовецьким, який віддав своє життя захищаючи Україну на Херсонщині у 2022 році.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Андрій Липовецький приєднався до Збройних Сил України на початку вторгнення. Він був старшим сержантом у складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Воював у жорстких боях на Донецькому та Херсонському напрямках. Сумна звістка про його загибель надійшла 4 вересня 2022 року.

Протягом тривалого часу Андрій вважався зниклим безвісти. Поглиблювалася надія на його повернення завдяки інформації від побратима, який, бувши сам у полоні, заявляв, що бачив Андрія. Однак сподівання зруйнував тест ДНК. Виявилося, що воїн загинув у бою поблизу села Безіменне на Херсонщині. Йому було всього 44 роки...

"Андрій до кінця не вірив в можливість повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 24 лютого, його день народження, став гірким днем, коли з очей впала пелена ілюзій, - розповідає дружина полеглого Героя Тетяна. - Чоловік сприйняв цей напад як ножа в спину і відразу вирішив встати на захист рідної землі. Вважав, що від його внеску у боротьбу з ворогом залежить те, чи доведеться нашим дітям скуштувати солдатської каші..."

Андрій Липовецький народився 1978 року у Вінниці. Після закінчення 12-ї школи він навчався у професійно-технічному училищі, а потім в Тернопільському економічному університеті. У цивільному житті він був приватним підприємцем, допомагав людям створювати затишок у своїх оселях.

 

Михайло Білик

6 березня, 2024