Вінниця та Нансі можуть стати побратимами: французька делегація перебуває в Україні та підписала меморандум

Новини Вінниці / Вінниця та Нансі можуть стати побратимами: французька делегація перебуває в Україні та підписала меморандум

У Вінниці сьогодні, 11 серпня, очільник міста Сергій Моргунов з мером французького міста Нансі Матьо Клайном підписали Меморандум про взаєморозуміння. Цим розпочато шлях до встановлення побратимських взаємовідносин.

Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«Наше знайомство відбулося офлайн менш як місяць тому. Сьогодні французькі колеги особисто прибули до нашого міста обговорити подальші кроки з налагодження партнерських відносин та можливі напрями співпраці», - зазначив він.

Одна з тем – взаємодія у сфері охорони здоров’я та протезування.

«Обмін досвідом між українськими та закордонними медиками сприятимуть покращенню надання фахової допомоги, в тому числі й нашим оборонцям», - підкреслив очільник громади.

«З французькими партнерами нас також об'єднує орієнтація на покращення екології та клімату. Вінниця першою в Україні задекларувала Зелений курс як стратегічний вектор розвитку. Тож, в рамках цього напряму можемо говорити про експертне сприяння у впровадженні природоорієнтованих рішень. Особливо цікавим для нас буде досвід Нансі у впровадженні нових видів екологічного транспорту», - додав С.Моргунов.

Нансі – 100-тисячне місто на північному сході Франції, історичний центр регіону Лотарингія. У міста з 1955-го встановлено побратимські відносили з німецьким Карлсруе, нещодавнім побратимом Вінниці. Тож можна сказати, що німці стали містком для налагодження стосунків.  

Олеся Рудницька

11 серпня, 2023