Вінниця святкує іменини: на Соборній середньовічне містечко, у Центральному парку – фестиваль вуличної їжі та дідухи і короваї під плівкою (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінниця святкує іменини: на Соборній середньовічне містечко, у Центральному парку – фестиваль вуличної їжі та дідухи і короваї під плівкою (ФОТО)

Під парасолями, одягнуті в куртки і плащі, вкриті ковдрами містяни та гості міста святкують День Вінниці . Попри негоду у центрі міста людно. На вулиці Соборній встановлено чимало фотозон різної тематики. Крім того, тут розгорнуто середньовічне містечко, де проходять лицарські бої. Тут можна навіть викувати справжню монету на пам’ять.

Під парасолями, одягнуті в куртки і плащі, вкриті ковдрами містяни та гості міста святкують День Вінниці. Попри негоду у центрі міста людно. На вулиці Соборній встановлено чимало фотозон різної тематики. Крім того, тут розгорнуто середньовічне містечко, де проходять лицарські бої. Тут можна навіть викувати справжню монету на пам’ять.

До Центрального  парку городян та гостей міста манять неперевершені аромати шашлику, ковбас, "одеських" морепродуктів, смажених овочів, печеної картоплі та п′янкої медовухи. Адже тут другий день триває фестиваль вуличної їжі Vinnytsia Food Fest. Поруч під димок від смаженого м’яса продають шуби, хутряні вироби та інші товари вітчизних виробників. Тому що до до обласного центру завітав фестиваль «Made in Ukraine». Неподалік різні рaйони облaсті демонструють цьогорічний урожай, дідухи тa обрядові хліби. Щоправда, їх важко розгледіти, адже вироби сховали від дощу, накривши плівкою.

 

Саша Григоровська

8 вересня, 2018