Вінниця стає більш доступною для людей з інвалідністю. Інклюзія у вінницьких висотках

Новини Вінниці / Вінниця стає більш доступною для людей з інвалідністю. Інклюзія у вінницьких висотках

У Вінниці продовжують роботи по облегшенню та доступністю проживання людей з інвалідністю у місті. Й мова не тільки про громадські місця, транспорт та установи. Пандуси з’являються і біля під’їздів багатоповерхівок.

У Вінниці продовжують роботи по доступністі для проживання людей з інвалідністю у межах міста. Й мова не тільки про громадські місця, транспорт та установи. Пандуси з’являються і біля під’їздів багатоповерхівок.

Як стало відомо з відеосюжету телеканалу ВІТА, цьогоріч коштом міського бюджету планується збудувати не менше десятка пандусів. В першу чергу в будинках, де мешкають люди з інвалідністю.

Усі пандуси, які встановлюються по місту, є металевими. Вони встановлені, згідно усіх норм. Варять, ріжуть та монтують конструкції на місці. Все вимірюється до міліметра, аби конструкції були зручними та відповідали усім стандартам.  Готові вироби шліфують та обрізають лишні деталі, аби ніхто не травмувався об гострі кути.

Висотка на вул. Ващука не єдина, де цього річ з’явиться пологий схил. У планах на 2020 рік обладнати спеціальними пандусам ще 10 багатоповерхівок.

Як зазначив директор департаменту житлового господарства міськради Роман Фурман:

"Цього року безбар’єрники облаштують в районі Центрального ринку у 2 двох будинках, у мікрорайоні Вишенька на вулицях Стельмаха та Ващука. Ми працюємо по всьому місту, а не лише у одному районі".

Деталі у сюжеті