Вінниця прихистила понад 44 тисяч переселенців. Більшість - з Донецької та Харківської областей

Новини Вінниці / Вінниця прихистила понад 44 тисяч переселенців. Більшість - з Донецької та Харківської областей

Станом на початок жовтня у Вінниці офіційно зареєструвалися 44249 людей, які були вимушені залишити свої домівки через війну. Із загальної кількості внутрішньо переміщених, які стали на облік у нашій громаді, - приблизно чверть або 11 593 - це діти.

Про це повідомляє департамент соціальної політики Вінницької міської ради.

«Більшість переселенців, які перебувають у нас на обліку, - це вихідці з Донецької та Харківської областей, - зазначає директор департаменту соціальної політики Валентина Войткова. - Зокрема, з Донецької області в місті нараховується загалом 10 968 переселенців, а з Харківської - 10 386».

За словами очільниці департаменту, порівняно з піковими періодами, які були на початку війни, а також в червні та частково в липні, зараз динаміка прибуття нових переселенців невелика. 5,9 тисяч внутрішньо переміщених осіб знялось з обліку в нашій громаді, а прибуває небагато. На даний час, більшість новоприбулих до Вінниці - це люди з Миколаївської та Запорізької областей. З цих регіонів на обліку у Вінницькій громаді перебувають 2 546 та 1 635 переселенців відповідно. Також до Вінниці продовжують прибувати харків’яни.

Загалом, у Вінницькій області органи соціального захисту населення взяли на облік понад 181 тисячу внутрішньо переміщених осіб. На рівні держави їх кількість, за офіційними даними, складає близько 4,6 мільйона.

Олеся Рудницька

5 жовтня, 2022