Вінниця приєднається до загальноукраїнської акції "Стоп культурний карантин"

Новини Вінниці / Вінниця приєднається до загальноукраїнської акції "Стоп культурний карантин"

У Вінниці відбудеться акція Стоп культуний каранти. Громадська активісти, діячі мистецтва вийдуть на мітинг, щоб привернути увагу уряду до проблем у сфері культурної індустрії в Україні і налагодити комунікацію щодо можливого сценарію виходу з карантину.

У Вінниці відбудеться акція «Стоп культуний карантин». Громадська активісти, діячі мистецтва вийдуть на мітинг, щоб привернути увагу уряду до проблем у сфері культурної індустрії в Україні і налагодити комунікацію щодо можливого сценарію виходу з карантину.

Сьогодні, 12 травня о 22.00 на знакових локаціях українських міст увімкнуть спрямовані в небо промені світла.  У Вінниці акція відбудеться на площі Незалежності - перед міською радою.

Ірина Френкель, менеджерка мистецьких проєктів, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розмістила звернення, в якому зазначено, що план виходу із карантину є для усіх галузей, крім мистецької. Мова йде про 250 тисяч людей, які задіяні у цій сфері – від білетерів до народних артистів.

Вона також розмістила відкритого листа від українськиї митців, наступного змісту:

«Ми не німі, але нас не чують! Якщо нас не чують, то нас побачать! Пандемія Covid-19 зупинила весь світ.
Коли уряди інших країн рятують свої економіки шляхом підтримки населення та бізнесу, планують поетапні виходи з карантину та прогнозують ймовірні сценарії для індустрій, український уряд ще тільки розробляє програми подолання кризи.
При цьому сфера креативних індустрій та видовищних заходів знаходиться у забутті. Нас ніби не існує.
Ресторанам дозволили літні майданчики та їжу на виніс, перукарням - попередній запис та чіткі вимоги соціальної дистанції, навіть для торгівельно-розважальних центрів - обмеження щодо кількості відвідувачів..
План майже готовий для всіх галузей, окрім індустрії культури та видовищ.
Схоже нас немає в сценарії уряду.
В уряду не існує сценарію для нас, для понад 250 000 осіб - артистів, акторів, музикантів, балетмейстрів, організаторів заходів, кінотеатрів, івент агенцій, технічного персоналу світла, звуку та сцени, декораторів, квиткових операторів…
У нашій галузі - сотні спеціалізацій та професій, без яких годі уявити сучасне культурне життя країни сьогодні. Почуйте нас!
Дайте нам можливість працювати, поговоріть з нами як нам спільно розробити план виходу з карантину та відродити багатогранну культурну сферу України».

NaПарижі писав про те, що студенти-медики звернулися до міністра охорони здоров‘я з проханням налагодити комунікацію та відповісти на питання щодо проходження інтернатури.


 

 

Марина Карабай

12 травня, 2020