Вінниця проводить Героя в останню путь

Новини Вінниці / Вінниця проводить Героя в останню путь

Сьогодні, 29 березня, Вінниця з великим сумом прощається зі своїм сином, захисником України Романом Стрільчуком, який віддав своє життя у боротьбі проти російських загарбників.

Він пішов на фронт у 2023 році й служив у лавах 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

Трагічна загибель нашого Героя сталася 24 березня внаслідок мінометного обстрілу позицій у Бахмутському районі. Роману Стрільчуку було лише 45 років, але його відважність, сила духу та самовідданість залишаться у пам'яті й серцях вінничан назавжди.

Згідно зі словами його брата Сергія, який також стоїть на захисті рідної землі, Роман був справжнім воїном, який віддавався своїй службі з усією честю та відданістю. Він був стрільцем, кулеметником, водієм - завдання виконував завзято і з усією відданістю. Ніколи не відступав перед труднощами, не шукав виправдань і завжди долав будь-які перешкоди на шляху до перемоги.

У цивільному житті Роман працював майстром на станції техобслуговування. Його пристрасть до автомобілів віддзеркалювалася в улюбленому хобі та покликанні. Він був експертом у цій справі, завжди готовий виправити будь-який механізм та допомогти іншим.

Сьогодні о 12:00 годині відбудеться церемонія прощання із Романом Стрільчуком у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. О 13:00 воїна поховають на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

 

Михайло Білик

29 березня, 2024