Вінниця підтвердила, що є містом фонтанів: на Європейській площі відкрили новий водограй

Новини Вінниці / Вінниця підтвердила, що є містом фонтанів: на Європейській площі відкрили новий водограй

Часто Вінницю називають містом фонтанів. Крім знаменитого плавучого водограю Roshen, на річці Південний Буг, в обласному центрі їх дійсно чимала . На День Вінниці відкрили новий фонтан «Дощик». Це бронзова скульптурна композиція з дівчинкою і хлопчиком, які стоять з улюбленими іграшками під парасолькою, з якої стікає вода . Діти розміститься на камінні у басейні фонтану.

Часто Вінницю називають містом фонтанів. Крім знаменитого плавучого водограю Roshen на річці Південний Буг, в обласному центрі їх дійсно чимало. На День Вінниці відкрили новий фонтан «Дощик». Це бронзова скульптурна композиція з дівчинкою і хлопчиком, які стоять з улюбленими іграшками під парасолькою, з якої стікає вода. Діти розміститься на кулі у басейні фонтану.

Поруч встановлено ще одну скульптуру - на камінні грається собака Жулька та два цуценяти.

Новий фонтан знаходиться на Європейській площі - між дитячим майданчиком «ROSHEN» та приміщенням Вінницького міського суду. Неподалік майбутнього дитячого кафе. Його ще добудовують.

Ініціатором створення композицій є вінницький меценат, бізнесмен Сергій Капуста. Власне його родина і профінансувала створення «Дощику» у сквері.

Виконавцем скульптурної композиції, яка прикрасила фонтан басейну, є творча майстерня «Оврах» (родина вінницьких скульпторів на чолі з Володимиром Оврахом – авт.). Спільно із Сергієм Капустою скульптори вирішили, що поруч із фонтаном, на камінні буде ще і собачка Жулька, яка з двома цуценятами гратиметься м’ячем. Тварини виливали із бронзи у столиці.

 

 

Саша Григоровська

9 вересня, 2018