Вінниця підпише угоду про партнерство з німецьким Мюнстером - Моргунов

Новини Вінниці / Вінниця підпише угоду про партнерство з німецьким Мюнстером - Моргунов

Вчора, 14 грудня, під час онлайн-засідання міської ради Мюнстера, в якому взяв участь Вінницький міський голова Сергій Моргунов, розглянули питання про укладення тристоронньої угоди солідарності міст Мюнстер-Люблін-Вінниця. Саме з такою ініціативою вийшло німецьке місто Мюнстер.

Рада Мюнстера прийняла рішення про встановлення партнерських зв'язків з Вінницею. Місто Люблін, яке є польським побратимом Мюнстера та активно співпрацює з нашою громадою, підтримало ці наміри.

«Поспілкувалися онлайн з мером Мюнстера Маркусом Леве та з Керівником відділу міжнародних зв’язків муніципалітету Любліна Кшиштофом Становським. Вони висловили свою підтримку українському народу і нашій державі та готовність й надалі допомагати нам у боротьбі проти рашистів», – написав у Facebook Сергій Моргунов.

Вінницький міський голова виступив перед депутатами міської ради Мюнстера та розповів про ситуацію в країні з перших вуст. За його словами, наших партнерів цікавило, як сьогодні живе Вінниця, як вінничани справляються з наслідками відключень електроенергії через російські атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури.

«Маркус Леве повідомив, що мешканці Мюнстера вже відправили Вінниці гуманітарний вантаж з обладнанням, яке знадобиться нам для облаштування пунктів незламності. Європейські громади згуртувалися перед зовнішньою загрозою. Це зближує нас. Дякую нашим іноземним партнерам за допомогу, підтримку і співпереживання», – підсумував Вінницький міський голова.

Мюнстер – місто у землі Північний Рейн-Вестфалія з населенням понад 300 тисяч мешканців. Його називають одним з найдавніших міст Німеччини з багатою на події історією. У місті немає промислових виробництв, а населення здебільшого зайняте в освіті та галузі управління, за що Мюнстер часто називають «письмовим столом Вестфалії». У Мюнстері розташовані важливі судові та адміністративні установи регіону.

Нагадаємо, Вінниця також налагоджує побратимство з іншим німецьким містом – Карлсруе. Ради обох міст підтримали наміри співпраці. Навесні очікується підписання офіційних угод про побратимство.

Олеся Рудницька

15 грудня, 2022