Вінниця перетворилася у місто відкритих вікон. Не у всіх будинках можна "скрутити" тепло

Новини Вінниці / Вінниця перетворилася у місто відкритих вікон. Не у всіх  будинках можна "скрутити" тепло

«Бабине  літо» заставило вінничан добряче спітніти в оселях. Адже батареї у вінницьких багатоповерхівках гріють, як у холод. У Вінниці автоматично «скрутити» подачу тепла можна лише у 200 будинках із 1000. Про це «NaПарижі» розповіла прес-секретaр КП «Вінницяміськтеплoенергo» Юлія Петришенa. 
«Будинки, де встановленні індивідуальні теплові пункти (ІТП), обладнані термодатчиками, в автоматичному режимі скидають подачу теплоносія відповідно до того, як змінюється температура за вікном. Можуть навіть призупинити тепло подачу... На жаль, у нас не всі оселі обладнанні ІТП, а лише п'ята частина. Там де їх немає, ми просто знижуємо гідравлічні режими та регулюємо подачу теплоносія. Крім того, кожен старший по будинку має таку можливість, як «прикручувати» подачу тепла, але потрібно вже дивитися, чи дозволяє регулювати навантаження стан прибудинкової  системи», - зауважила Юлія  Петришена.
Нагадаємо, що у будинки Вінниці тепло почали подавати  з 10 жовтня. За кілька днів середньодобова температура повітря перевищила 8 градусів. Тому, як і наприкінці жовтня минулого року маємо "місто відкритих вікон".  
 

Олег Верлан

19 жовтня, 2017