Вінниця майже у «облозі». Навколо міста перекривають траси. Якими шпаринками користуватимуться жителі передмістя?

Новини Вінниці / Вінниця майже у «облозі». Навколо міста перекривають траси. Якими шпаринками користуватимуться жителі передмістя?

Після дев’яти підтверджених випадків коронавірусу у вінничан в області та семи безпосередньо у місті місцева влада вирішила не тільки заборонити користування громадським транспортом більшості пасажирів, але й перекрити частину під’їзних шляхів до обласного центру. Стан близький до «облоги».

Після дев’яти підтверджених випадків коронавірусу у вінничан в області та семи безпосередньо у місті місцева влада вирішила з 29 березня не тільки заборонити користування громадським транспортом більшості пасажирів, але й перекрити частину під’їзних шляхів до обласного центру. Стан близький до «облоги».

Коли встановлювалися блокпости на в’їздах\виїздах з Вінниці, чиновники казали, що «шукатимуть молоко та хворих на ГРВІ», а неофіційно, що «відпрацьовують» можливість блокувати. Отже настав час. Тепер вони мають запрацювати за призначенням.  

🔺 В’їзд/виїзд будуть можливі лише з Київської, Немирівського і Хмельницького шосе. Інші дороги будуть закриті для усіх, крім автівок підприємств та організацій, які забезпечують роботу критичної інфраструктури.

Після того, як скасували приміські перевезення, жителі населених пунктів Луки-Мелешківської, Писарівки, Медвежого Вушка, тощо, які працюють у Вінниці, вирішили, що таким чином їм «помстилися» за те, що свого часу села не приєдналися до Вінницької ОТГ. Тому мають «уособлено» жити у своїх громадах.

Тепер з Агрономічного, фактично передмістя Вінниці, аби потрапити за міську смугу потрібно навіть на власному транспорті шукати шпаринки, щоб перетнути так звану «перемичку», тобто вулицю Юзвінську, а далі через Пирогове в’їхати до Вінниці. З Луки є дорога до Немирівської траси. Так, це зайві кілька кілометрів, якщо потрібно дістатися центру міста, то, маючи автівку, їх доведеться долати…

Жителі Березини та садових кооперативів не зможуть скористатися, прямуючи Барським шосе, ані «в’їздом» у місто з боку вулиці Келецької, ані дорогою до «Метро», яка поєднана з Хмельницьким шосе. Їм теж варто скористатися шпаринками у «перемичці».

🔺На в’їзді та виїзді в усіх будуть міряти температуру.

До контактних термометрів люди вже почали звикати. Але під капелюхом температура на лобі буде вищою, тому це треба враховувати.

🔺Людей з підозрою на ГРВ будуть направляти на обстеження.

Хочеться сподіватися, що вінницькі лікарні та ЦПМСД готові приймати людей «з дороги», яких направили з блокпостів через підвищену температуру, а правоохоронці на цих блокпостах зможуть відслідковувати, що ці люди потраплять до лікарів. Інакше сенс у вимірюванні втрачається.

🔺Транспортний засіб буде проходити дезінфекцію.

Так, це потрібно. Маємо надію, що дезінфікуючих речовин буде достатньо для звичайного щоденного вантажопотоку та транзитного транспорту.

Олег Верлан

27 березня, 2020