Вінниччину «укрупнили» трохи щільніше, ніж інші області

Новини Вінниці / Вінниччину «укрупнили» трохи щільніше, ніж інші області

Вінницька область буде поділена на 5 районів, відповідне ршення було прийнято сьогодні 12 червня на позачерговому засідання Кабінету Міністрів. Загалом по Уряд затвердив 129 районів, замість 490. Тобто, якщо говорити в середньому по Україні то "коефіціент укрупнення" районів склада трохиб більше 73%, на Вінниччині ця цифра більше середньостатистичної і складає майже 82%

Вінницька область буде поділена на 5 районів, відповідне ршення було прийнято сьогодні 12 червня на позачерговому засідання Кабінету Міністрів. Загалом Уряд затвердив 129 районів, замість 490. Тобто, якщо говорити в середньому по Україні, то "коефіціент укрупнення" районів склада трохиб більше 73%. На Вінниччині ця цифра більше середньостатистичної і складає майже 82%.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Зазначимо, що про укрупненням районів мова йшла вже давно. Та крапку в справі поставит прем‘р міністр Денис Шмигаль.

Сьогодні на засіданні Уряду він резюмував:

"Зараз існує на мапі 490 районів, їх пропонується укрупнити і створити втричі менше. Існуючий районний поділ був утворений ще в СРСР, у першій половині минулого століття. Це не відповідає сучасним стандартам адміністративно-територіального поділу на субрегіональному рівні, тому треба наводити порядок".

Відтак, уряд залишив на Вінниччині п’ять районів: Вінницький, Гайсинський, Могилів-Подільський, Тульчинський, Хмільницький.