Вінниччину офіційно «перевели» до «помаранчевої» зони

Новини Вінниці / Вінниччину офіційно «перевели» до «помаранчевої» зони

У зв’язку зі стрімким зростанням захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, Вінниччину віднесено до «помаранчевого» рівня епіднебезпеки. Станом на 24 січня, у «помаранчевій» зоні перебуває десять областей, Івано-Франківська область – у червоній.

Як повідомляють у Вінницькій облдержадмінстрації, обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення про поселення заходів контролю та впровадження додаткових протиепідемічних заходів на період впровадження «помаранчевого» рівня епідеміологічної небезпеки.

«Органам управління освітою територіальних громад, а також власникам/засновникам спільно з керівниками закладів освіти усіх типів та форм власності рекомендовано розглянути  питання щодо запровадження обмежень для здобувачів освіти, окрім учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти та здобувачів закладів дошкільної та спеціальної освіти», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше NaПарижі припускав прийняття відповідного рішення з понеділка, адже наприкінці минулого тижня по показникам Вінниччина відповідала «помаранчевій» зоні.

З'являться додаткові правила. Серед них такі:

  • заповненість кінозалів не повинна перевищувати більше ніж 50% від загальної кількості місць;
  • масові заходи мають організовуватись з розрахунку 4 м2 на одну людину, та 10 м2 — для відвідувачів спортзалів. У громадському транспорті загальна кількість стоячих пасажирів не має перевищувати 50%.
  • У разі захворювання більше ніж 50% персоналу закладів освіти та/або учнів, навчання відбуватиметься дистанційно.