Вінниччина залишилася без поромної переправи з Молдовою через «ДТП» на Дністрі та повноводдя (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінниччина залишилася без поромної переправи з Молдовою через «ДТП» на Дністрі та повноводдя (ФОТО)

Два береги Дністра у Ямпільському районі Вінниччини та Молдові поєднувало поромне сполучення. Наразі плавзасоби отримали «травми», які не дозволяють переправляти пасажирів. Проблема ускладняється тим, що ні з української, ні з молдовської сторін немає відповідної техніки для ремонту поромів.

Два береги Дністра між Ямпільським районом Вінниччини та Молдовою поєднувало поромне сполучення. Наразі плавзасоби отримали «травми», які не дозволяють переправляти пасажирів. Проблема ускладняється тим, що ні з української, ні з молдовської сторін немає відповідної техніки для ремонту поромів.

Про те, що пором міжнародної переправи Ямпіль-Косеуць міцно «сидить» на затопленому катері написав у Facebook журналіст Василь Кізка. За його словами, раніше жодних аварій на цій ділянці Дністра не було. Сталося так, що до молдовського берега пришвартували катер, який за словами В.Кізки, має «кримінальне походження», адже нібито використовувався для контрабанди. Пором в нього врізався та отримав великі пробоїни. За його словами, нині пором заповнений забортовою водою не менш, як на 70 тонн, а сам важить близька ста.

«Зняти плавзасіб, який забезпечує роботу міжнародного пункта пропуску, із такого "якоря" нічим. В Ямполі і в Сороках потужного буксира немає. Але якби й був - при стягуванні з катера, він ще більше пошкодить собі понтони і затоне на фарватері, який проходить під молдовським берегом», - вказує журналіст.

Ще в гіршому стані, за його словами, пором міждержавної переправи Цекинівка – Сорока.

«Його зірвала вода з троса і він поплив вниз (по течії) більш, як за 20 км. Кажуть, вдалося причалити його перед самим Придністров'ям», - підкреслює В.Кізка.

Фото Василя Кізки

Новини Вінниці / Вінниччина залишилася без поромної переправи з Молдовою через «ДТП» на Дністрі та повноводдя (ФОТО)Новини Вінниці / Вінниччина залишилася без поромної переправи з Молдовою через «ДТП» на Дністрі та повноводдя (ФОТО)Новини Вінниці / Вінниччина залишилася без поромної переправи з Молдовою через «ДТП» на Дністрі та повноводдя (ФОТО)Новини Вінниці / Вінниччина залишилася без поромної переправи з Молдовою через «ДТП» на Дністрі та повноводдя (ФОТО)Новини Вінниці / Вінниччина залишилася без поромної переправи з Молдовою через «ДТП» на Дністрі та повноводдя (ФОТО)Новини Вінниці / Вінниччина залишилася без поромної переправи з Молдовою через «ДТП» на Дністрі та повноводдя (ФОТО)Новини Вінниці / Вінниччина залишилася без поромної переправи з Молдовою через «ДТП» на Дністрі та повноводдя (ФОТО)