Вінниччина відповідає показникам «червоної» зони: МОЗ оприлюднив невтішний прогноз

Новини Вінниці / Вінниччина відповідає показникам «червоної» зони: МОЗ оприлюднив невтішний прогноз

У Вінницькій області протягом трьох днів поспіль зафіксовано перевищення двох показників епідеміологічної небезпеки щодо COVID-19. У зв'язку з цим регіон може стати наступним у списку «червоних» областей, де діють найсуворіші карантинні заходи.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, станом на 11 листопада коефіцієнт виявлення нових випадків коронавірусної інфекції та рівень госпіталізації на Вінниччині перевищує допустимий поріг протягом трьох днів. Як відомо, для переведення регіону в «червону» зону карантину щонайменше два показники епідеміологічної небезпеки повинні бути перевищені протягом трьох днів. Тобто, регіон має «почервоніти».

З 9 по 11 листопада рівень виявлення нових випадків зараження COVID-19 у Вінницькій області зріс із 20,7% до 21,4%. Крім того, рівень госпіталізації значно перевищувати 60 осіб на 100 тисяч населення. На Вінниччині цей показник варіюється на позначці 80-83.

Фактично питання переведення області – справа часу. Рішення прийматимуть сьогодні чи найближчими днями, адже динаміка вказує на погіршення ситуації.

Нагадаємо, що у «червоній» зоні карантину заборонено роботу кафе, ресторанів, кінотеатрів, театрів, ринків, фітнес-центрів, спортзалів та басейнів (це не стосується закладів, де вакциновано 100% персоналу). Також заборонено проведення масових заходів (не стосується закладів, де вакциновано 100% персоналу). Крім цього, навчальні заклади працюватимуть дистанційно (за винятком дитсадків та 1-4 класів), якщо не вакциновано 100% персоналу.

Олег Верлан

12 листопада, 2021