Вінниччина у диму. Щодоби рятувальники гасять пожежі в екосистемах

Новини Вінниці / Вінниччина у диму. Щодоби рятувальники гасять пожежі в екосистемах

Спека та гарячі вітри не покидають Вінницьку область. Через що майже кожен день стаються займання сухої рослинності по всій області. Не стали винятком  Гайсинський, жмеринський та Калинівський райони.

Спека та гарячі вітри не "покидають" Вінницьку область, через що майже кожного дня стаються займання сухої рослинності. Не стала винятком навіть неділя і понеділок. "Горіли" Гайсинський, Жмеринський та Калинівський райони.

Як повідомили в ГУ ДСНС у Вінницькій області, 11 серпня о 17:45 надійшло повідомлення про пожежу за межами села Чечелівка Гайсинського району.

Прибувши на місце події черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини №10 міста Гайсин встановили, що за межами села Чечелівка горить суху трава на площі три гектари. Вже о 18:07 пожежу було локалізовано, а о 18:15 повністю ліквідовано.

Цього ж дня рятувальники ДПРЧ-34 м.Шаргород гасили пожежу в екосистемі поблизу села Слобода-Шаргородська. Також, 12 серпня о 14:59 надійшло повідомлення, що за межами с. Леляки Жмеринського району горить стерня. Приїхавши на місце події рятувальники ДПРЧ-8 о 15:14 пожежу локалізували, а о 15:42 ліквідували.

Того ж дня іллінецькі рятувальники ліквідували загоряння сухої трави за межами с.Герасимівка Калинівського району  на площі 1,5 га. Ймовірна причина пожеж - необережність з вогнем невстановлених осіб.

Загалом до боротьби з вогнем від ДСНС залучалося 16 чоловік особового складу та 4 одиниці спецтехніки.

Ірина Заіковата

13 серпня, 2019