Вінниччина отримала для 5-класів лише 57% підручників, для першокласників і десятикласників ще чекає

Новини Вінниці / Вінниччина отримала для 5-класів лише 57% підручників, для першокласників і десятикласників ще чекає

Цьогоріч , за графіком оновлення підручників Міністерство освіти і науки пообіцяли надрукувати нові підручники для трьох паралелей – учнів 1-х, 5-х та 10-х класів. До початку нового навчального року їх мали розвести по українським школам. Однак із обіцяного, приміром навчальні заклади Вінниччини отримали книги лише для п’ятикласників, і тільки 57%. Про це повідомила заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна.

Цьогоріч, за графіком оновлення підручників, у Міністерстві освіти і науки пообіцяли надрукувати нові підручники для трьох "паралелей" – учнів 1-х, 5-х та 10-х класів. До початку нового навчального року їх мали розвести по українським школам. Однак із обіцяного, приміром, навчальні заклади Вінниччини отримали книги лише для п’ятикласників, і тільки 57%. Про це повідомила заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна.

 «Мали розпочати поставки з підручників для 1-х класів, але спочатку почали централізовано надходити для 5-х класів. На сьогодні ми отримали 107 тисяч підручників -  це 57 %. Одразу організовуємо їх доставку до кожної школи», - уточнила Олена Чорна.

За даними МОН, цьогоріч надрукували 48 назв підручників, серед яких: "Математика", "Українська мова", "Українська література", "Англійська мова", "Природознавство", а також низка підручників для шкіл з навчанням мовами національних меншин.

До 1 вересня повні електронні версії підручників для усіх трьох зазначених "паралелей" мають з’явитися для користування у вільному доступі на сайті Інституту модернізації змісту освіти (ІМЗО).