Вінниччина не зверталася за допомогою у боротьбі з COVID-19 до Кабміну

Новини Вінниці / Вінниччина не зверталася за допомогою у боротьбі з COVID-19 до Кабміну

З березня всі регіони самотужки або з підтримкою уряду вирішували питання боротьби з коронавірусною хворобою. Якщо в окремих випадках обласна влада зверталася до центральної за додатковим виділенням коштів на засоби захисту, медикаменти чи обладнання, то на Вінниччині їх відшукували за рахунок благодійників чи бюджетних коштів.  

Із березня всі регіони самотужки або за підтримки уряду вирішували питання боротьби з коронавірусною хворобою. Якщо в окремих випадках обласна влада зверталася до центральної за додатковим виділенням коштів на засоби захисту, медикаменти чи обладнання, то на Вінниччині їх відшукували за рахунок благодійників чи місцевих бюджетів.  

Видання «Слово і діло» проаналізувало, які регіони та з чим зверталися для боротьби з наслідками епідемії. Найбільш «потужними» були «запити» щодо виділення коштів від Полтавської (на 686,3 млн грн), Харківської (616,5 млн) й Івано-Франківської (446,1 млн) ОДА. Приміром, полтавчани левову частку з цієї суми планували витратити на придбання медобладнання, а харків’яни – лікарських засобів, обладнання, засобів індзахисту та виплат зарплат медикам.

За даними видання, влада Вінницької області до уряду з аналогічними проханнями з березня не зверталася.    

Мабуть, тому, що на Вінниччині за постачання обладнання, засобів захисту та ліків «відповідали» різні фонди, причетні до регіону.

Макс Мельник

30 вересня, 2020