Вінниччина друга в Україні за виробництвом молока

Новини Вінниці / Вінниччина друга в Україні за виробництвом молока

Найбільший обсяг молока за вісім місяців 2020 року виробили у Полтавській області — 502,1 тис. т. На другому місці — Вінницька область (499,3 тис. т), на третьому — Хмельницька (449,4 тис. т).

Найбільший обсяг молока за вісім місяців 2020 року виробили у Полтавській області - 502,1 тис. тонн. На другому місці - Вінницька область (499,3 тис. т), на третьому - Хмельницька (449,4 тис. т). 

Про це повідомляє AgroPortal з посиланням на Державну службу статистики України.

Лідери рейтингу діляться секретами успіху, зазначають що Полтавщина залишається лідером у виробництві зерна, має найбільше поголів‘я великої рогатої худоби в Україні та входить до першої п‘ятірки щодо інвестицій в агропромисловий комплекс.

Посадовці також зазначають, що в області розроблено довгострокову стратегію розвитку сільського господарства до 2027 року, яка передбачає стимулювання розвитку малих і середніх підприємств в агровиробництві.

Зазначимо, що на Вінниччині теж є подібний документ під назвою "Програма розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2016-2020 роки", що була прийнята ще в лютому 2015 року.