Вінниччина - друга область в Україні за темпами зростання обсягів роздрібної торгівлі

Новини Вінниці / Вінниччина - друга область в Україні за темпами зростання обсягів роздрібної торгівлі

Вінниччина посіла друге місце серед областей України за темпами приросту обсягів роздрібної торгівлі. За даними Держстату, за 11 місяців цього року роздрібна торгівля найбільше зросла порівняно з відповідним періодом попереднього року у Київській (на 19,8%), Вінницькій (на 18,9%), Тернопільській (на 17,2%) та Луганській (на 16,5%) областях.

Вінниччина посіла друге місце серед областей України за темпами приросту обсягів роздрібної торгівлі. За даними Держстату, за 11 місяців  цього року роздрібна торгівля найбільше зросла порівняно з відповідним періодом попереднього року у Київській (на 19,8%), Вінницькій (на 18,9%), Тернопільській (на 17,2%) та Луганській (на 16,5%) областях.  

Загалом в Україні протягом січня-листопада цього року обсяг обороту роздрібної торгівлі збільшився на 10,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

У державній службі статистики зазначають, що для розрахунку індексу фізичного обсягу обороту роздрібної торгівлі використовуються дані щодо роздрібного товарообороту підприємств (юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля, що включає дохід від перепродажу переважно населенню нових або уживаних товарів як у магазинах, так і поза магазинами, з урахуванням податку на додану вартість.

Сергій Маламура

23 грудня, 2019