Вінничанину вдалося уникнути покарання за масштабне розкрадання державних коштів

Новини Вінниці / Вінничанину вдалося уникнути покарання за масштабне розкрадання державних коштів

Вінничанин Віктор Слободянюк, який з 2016 до 2017 року очолював Одеський порт, зміг уникнути покарання після підозри у розкраданні державних коштів.

Як пише 368.media, про це йдеться в ухвалі Приморського райсуду Одеси. Колишнього посадовця підозрювали у правопорушеннях за ч.2 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК.

На посаді директора Слободянюк перебував недовго, лише півроку, натомість встиг завдати шкоди портофлоту у розмірі 246 тис. гривень. За даними слідства, колишній директор порту приховував в актах наданих послуг послуги з супроводу судногазовозу буксирувальниками. Тобто за фактом буксири надавали послуги із супроводу суден, але за документами цього не було.

Наприклад, 4 жовтня 2016 року буксир «Бугаз» надавав послуги з відшвартування та ескортування судна KENNINGTON для компанії «Вільхельмсен Шіпс Сервіс Юкрейн», але в акті, підписаному Слободянюком, відсутня послуга з супроводу судна.

Кримінальне провадження проти Віктора Слободянюка було зареєстровано лише 26 серпня 2021 року, через п'ять років після скоєння злочину, та за пару місяців до закінчення термінів давності притягнення до кримінальної відповідальності

Видання вказує, що це не єдиний факт порушення, де згадується Слободянюк. Улипні 2017 року було здано в оренду приватним компаніям «Екофлот» та «Укрфлот-Сервіс» два буксирувальники «Булат» та «Патріот» за заниженими цінами, що завдало державі колосальних збитків. За попередніми підрахунками, держава щомісяця недоотримувала мінімум 3-4 млн гривень. За цим фактом також є кримінальне провадження від 15 березня 2018 року.

Макс Мельник

17 листопада, 2021