Вінничанина з бойовою гранатою зупинили на вокзалі у Києві

Новини Вінниці / Вінничанина з бойовою гранатою зупинили на вокзалі у Києві

Вчора, 24 серпня, під час перевірки громадян на фільтраційному пункті на Центральному вокзалі Києва правоохоронці виявили у 59-річного чоловіка з Вінниччини під футболкою гранату із запалом. Наразі встановлюється походження боєприпасу та наміри зловмисника.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, поліцейські полку поліції особливого призначення № 1 перевірили чоловіка біля входу вокзал. Предмет, схожий на гранату із запалом, в нього був прив’язав скотчем до тіла.

На місце події прибули поліцейські відділу поліції на станціях залізничного транспорту та вибухотехніки столичного главку, які вилучили в пасажира бойову гранату Ф-1.

Наразі правоохоронці встановлюють походження боєприпасу та наміри фігуранта. Чоловіка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами слідчі відділу поліції на станціях залізничного транспорту проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру у скоєнні злочину.

Макс Мельник

25 серпня, 2022