Вінничанин збирає підписи під заборону вночі торгувати спиртним

Новини Вінниці / Вінничанин збирає підписи під заборону вночі торгувати спиртним

Навіть у ХХІ сторіччі вінничани пам’ятають кілька марних спроб «війни» з нічною торгівлею алкоголем. Рішення про заборону скасовувались. Але від наслідків цієї торгівлі справді страждають люди. Мабуть саме тому вінничанин Владислав Заскін 9 вересня опублікував петицію з пропозиціє «накласти табу» на цей вид діяльності.   

Навіть у ХХІ сторіччі вінничани пам’ятають кілька марних спроб «війни» з нічною торгівлею алкоголем. Рішення про заборону скасовувались. Але від наслідків цієї торгівлі справді страждають люди. Мабуть саме тому вінничанин Владислав Заскін 9 вересня опублікував петицію до міськради з пропозиціє «накласти табу» на цей вид діяльності.   

«За непідтвердженими даними, щороку в Україні ставлять на облік 100 000 алкозалежних осіб. Надмірне вживання алкоголю призводить до десятків тисяч смертельних наслідків. Проїхавшись містом в нічний час біля так званих "наливайок", які працюють цілодобово, збираються особи для придбання алкоголю. Значна частина з них в стані алкогольного сп'яніння починає шукати пригоди на вулицях міста, або дома. Це сприяє погіршенню безпеки не лише у місті, але й на сімейно - побутовому рівні.

Згідно з даними МВС соціально - побутові конфлікти є одними з найпоширеніших видів. Не в останню чергу через пияцтво. Європейське місто не має сприяти такій проблемі! Тим більше, що практика заборони продажу алкоголю в нічний час успішно діє в багатьох містах України.

Враховуючи вищевказане,та керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування",пропоную на черговому, позачерговому засіданні сесії прийняти рішення щодо заборони реалізації алкогольних напоїв з 23 години 00 хвилин до 07 години 00 хвилин на території Вінницької міської об'єднаної громади», - зазначив автор петиції.

До речі, у березні 2017-го з такою петицією вже зверталися до міськради. Тоді автору відповіли, що «дане питання може бути вирішено лише у випадку, коли на законодавчому рівні, органам місцевого самоврядування буде надано право в межах відповідної адміністративної території вводити додаткові обмеження щодо місць та часу продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива».

Олеся Рудницька

9 вересня, 2021