Вінничанин збирає підписи під петицією за скасування абонентської плати за опалення

Новини Вінниці / Вінничанин збирає підписи під петицією за скасування абонентської плати за опалення

Вінничанин Валерій Гудима 10 вересня опублікував петицію до міськради щодо скасування абонентської плати за опалення за квадратний метр площі. Реалізація ініціативи можлива при зміненні законодавства. Лише на вінницькому рівні питання не вирішити.

Вінничанин Валерій Гудима 10 вересня опублікував петицію до міськради щодо скасування абонентської плати за опалення за квадратний метр площі. Реалізація ініціативи можлива при зміненні законодавства. Лише на вінницькому рівні питання не вирішити.

Слід зазначити, що вінничанин у доволі різній формі висловився щодо абонплатні, написавши, що «це просто маразм платити за опалення в літній період, коли навіть води в радіаторах немає, а тариф (ціна) в зимній період (опалювальний) просто захмарний».

Проте нагадаємо, що з 1 травня 2019 року запроваджені всі норми закону «Про житлово-комунальні послуги», яким передбачаються абонплатня за холодне, горяче водопостачання, вивіз сміття та опалення. Таким чином окремо у Вінниці відмовитися від норми не можливо. Єдиний вихід – вносити зміни у закон.

Макс Мельник

10 вересня, 2019