Вінничанин запропонував створити додаткові місця для хворих на Covid-19 у Пироговці

Новини Вінниці / Вінничанин запропонував створити додаткові місця для хворих на Covid-19 у Пироговці

Вінничанин пропонує створити на базі одного із відділень лікарні імені Пирогова додаткові місця для вінничан, хворих на Covid-19. Чоловік доволі критично ставиться до рівня медичної підготовки лікарів в закладах охорони здоров‘я.

Вінничанин пропонує створити на базі одного із відділень обласної лікарні імені Пирогова додаткові місця для вінничан, хворих на Covid-19. Чоловік доволі критично ставиться до рівня медичної підготовки лікарів в районних закладах охорони здоров‘я.

В петиції, ініційованій М.Биковим йдеться:

«Неприємно читати міські новини про те, що реанімація та сама міська лікарня №1 переповнені, що вінничан відправляють в Калинівка, а тепер ще й в Хмільник.

Невже, за цей час, не можна було на базі одного із відділень лікарні ім. Пирогова, розгорнути додаткове відділення для хворих коронавірусом вінничан, а не возити їх по районах? В обласній лікарні і рівень апаратури і рівень медичних працівників доволі високий, а ви нас – назад в минуле на виживання…», - йдеться в петиції.

Зазначимо, що, напевне, таке відділення можна було б і розгорнути, але міська та обласна лікарня, мають різних власників. Одна підпорядковується місту, інша області. Тож і джерела фінансування у них різні, рішення ж приймають колегіально на сесії, на яку депутати Вінницької обласної ради збирались лише двічі. До того ж один раз засідання проходило в режимі онлайн. Крім цього, Пироговка не пристосована для прийому інфекційних хворих, немає відповідних боксів тощо.

 

Марина Карабай

7 серпня, 2020