Вінничанин Віктор Циганков з колегами пояснили причини нічийного результату у грі України з Боснією та Герцеговиною

Новини Вінниці / Вінничанин Віктор Циганков з колегами пояснили причини нічийного результату у грі України з Боснією та Герцеговиною

Українські вболівальники залишилися у розпачі після фінального свистку ввечері 12 жовтня. Знову нічия 1:1, яка робить примарними шанси національної збірної на друге залікове місце у групі. У гостях доведеться лише вигравати у тих самих непоступливих боснійців. Вихованець вінницького футболу Віктор Циганков, колишній гравець «Локовомтиву» (Вінниця) у 1976-78 роках, а також тренер ФК «Вінниця» у 2001-ому Олександр Петраков, який нині керує національної збірною, разом з іншими пояснили результат на табло та гру команди.

«Це втома. У мене немає питань до гравців, я подякував усім. Хлопці засмучені. Потім розберемо помилки, зробимо висновки», - сказав журналістам після матчу головний тренер збірної.

Також Петраков визнав, що його підвела інтуїція, коли Яремчука замінив Сіканом.

«Зробив помилку. Але якби він забив, всі б по-іншому говорили після матчу. А якби вийшов Довбік і у нього також нічого не вийшло... Тренер повинен вирішувати і ризикувати. Я сподівався на Сікана, думав, він допоможе», - пояснив Петраков вибір форварда на фінальні хвилини поєдинку.

Вінгер збірної і автор гольового пасу в грі з боснійцями Віктор Циганков визнав, що «в середині першого тайму трохи підсіли, притиснулися до своїх воріт». Він вважає, що «треба було зустрічати (суперника) вище». У цьому помилки…

«Чого не вистачило для перемоги? Ми добре вибігали в контратаки, але не могли реалізувати свої моменти. Було дуже важливо забити, але не вистачало останнього пасу, в цьому була наша проблема», - переконаний захисник Ілля Забарний.

Опорний півзахисник збірної Тарас Степаненко сказав про погану реалізацію при контратаках, як в грі з Фінляндією, так і з боснійцями. Також він не задоволений суто «технічним питанням».

«Хотів би звернути велику увагу на стан поля. Хлопці, збірна грає не так часто у Львові. Потрібно щось робити з полями. Ми не можемо всі матчі проводити на «Олімпійському», де хороше поле. Чесно, жах. Ти не можеш зупинитися. Бачили, скільки разів хлопці ковзалися на рівному місці. Воно все в купинах. Треба щось робити», - сказав один з ветеранів збірної.

Додамо, що в разі якщо Україна займе друге місце, то їй належить ще боротьба за путівку на ЧС. Причому, за зовсім новою схемою, ніж це було раніше. Так, 10 переможців груп відбіркового турніру УЄФА безпосередньо потраплять на чемпіонат світу. Ще три путівки будуть розіграні навесні в плей-офф 12-ю збірними. 10 з них - які зайняли другі місця в своїх відбіркових групах. Ще дві - найкращі за рейтингом переможці груп Ліги націй з числа тих, що не зайняли перші два місця у відбіркових групах.

Дюжину збірних жеребкування розіб'є на три окремих групи по чотири команди. Шість кращих других місць відбіркового турніру будуть «сіяними». У півфіналах і фіналах всі проведуть по одному матчу. «Сіяні» збірні будуть господарями півфінальних зустрічей, місця фіналів визначить жеребкування.

Стикові матчі пройдуть на початку весни. Півфінали - 24-25 березня, фінали - 28-29 березня.

Макс Мельник

13 жовтня, 2021