Вінничанин Віктор Циганков пояснив, чому обрав іспанську «Жирону» та «втік» з Києва

Новини Вінниці / Вінничанин Віктор Циганков пояснив, чому обрав іспанську «Жирону» та «втік» з Києва

«Зірка» київського «Динамо» та збірної України Віктор Циганков напередодні офіційно перейшов в іспанську «Жирону», посередню команду Прімери. Сьогодні, 18 січня, 25-річний вихованець вінницького футболу провів пресконференцію в стані «біло-червоних», після чого був офіційно представлений як новачок каталонського клубу.

Циганков у формі «Жирони» з 8-м номером випробував поле на стадіоні Монтіліві, який є домашнім для його нової команди, продемонстрував свої навички поводження з м'ячем та зробив фото з українським прапором. Також у презентації взяв участь знаменитий домашній улюбленець футболіста - пес Лакі, який має навіть свою сторінку в Instagram.

Вінгер заявив, що йому сподобалося, як грав клуб в останніх домашніх матчах.

«Люди хотіли бачити мене тут. Ла ліга - одна з найкращих ліг у світі. Пере Гвардіола багато зробив для мене і моєї сім'ї, починаючи з минулого літа. Він показав мені клуб, як грає команда. Ми були на останніх двох домашніх матчах, і я сам побачив, як грає Жирона. Мені дуже сподобався стиль футболу. Сподіваюся, я буду добре грати за команду», - сказав Циганков.

Нагадаємо, контракт футболіста з «Динамо» завершувався улітку. Керівництво столичного клуба не хотіло відпускати одного з лідерів. Тим більше, задарма. Нібито каталонці домовились за відступні. Циганков давно хотів грати в Європі. От і «вирвався» від Ігоря Суркіса.  

Макс Мельник

18 січня, 2023