Вінничанин у петиції виклав власну позицію щодо вдосконалення режим роботи світлофорів на дорогах міста

Новини Вінниці / Вінничанин у петиції виклав власну позицію щодо вдосконалення режим роботи світлофорів на дорогах міста

Вінничанин Віталій Остапчук 31 березня опублікував петицію до міськради з пропозицією «удосконалити режим роботи світлофорів на дорогах міста».

«Пропоную покращити ситуацію з пробками на дорогах міста через зміну режиму роботи світлофорів на великих перехрестях. В роботі світлофорів пропоную ввести паузу між червоним сигналом одного напрямку і включенням зеленого світла пендикулярного напрямку», - вказує автор петиції.

Що це дасть? Чоловік пропонує для прикладу розглянути організацію руху на перехресті вул. Замостянська і проспекту Коцюбинського (площа Перемоги).

«При включенні зеленого світлофору для руху по вулиці Замостянській потік автомобілей впирається у потік машин, тролейбусів і автобусів, які ще знаходяться на перехресті і закінчують маневр по проспекту Коцюбинського. Виникає ситуація, коли зустрічаються перпендикулярні потоки машин по центру перехрестя, що приводить до виникнення аварійних ситуацій і заторів на самому перехресті, наслідком чого є суттєвого падіння пропускної здатності перехресть і вулиць нашого міста. Такі ситуації виникають на багатьох великих перехрестях нашого міста, але чомусь департамент транспорту проводить недостатньо дієвої роботи по покращенню ситуації на дорогах Вінниці», - пояснює свою думку вінничанин.

Через це він пропонує спеціалістам профільного департаменту «дослідити роботу світлофорів на великих перехрестях по всьому місту і вплив їх роботи на ефективну організацію руху на дорогах Вінниці». Вінничанин каже, що можна покращити ситуацію на дорогах без великих капіталовкладень з бюджету міста.

Олеся Рудницька

31 березня, 2023